Groen is gezond

Het is niet makkelijk om op kantoor het binnenklimaat goed te regelen. Het is al gauw te warm, te koud, te droog of te vochtig. Bovendien kan het nooit voor iedereen optimaal zijn: wat de een te warm vindt, vindt de ander te koud. Toch kunt u het binnenklimaat eenvoudig verbeteren. Maak gebruik van planten! Planten dragen bij aan een gezonde werkplek en een gezond binnenklimaat. Ze verdampen niet alleen water en bevochtigen zo de lucht, ze absorberen ook warmte en filteren de lucht van stof en schadelijke stoffen.

Het effect van planten op de werkplek is herhaaldelijk wetenschappelijk onderzocht. De conclusie is keer op keer hetzelfde: groen werkt!
Op de afdeling radiologie van een Noors ziekenhuis werd het effect van planten op de gezondheid van medewerkers onderzocht. Nadat er op de afdeling planten waren geplaatst nam het kortstondig ziekteverzuim binnen zes maanden drastisch af van 15 naar 5%.

Ruim vijf jaar later bleek dat te zijn gestabiliseerd rond 5,6%.
Een structurele teruggang van ruim 60%.

 

Syptomen Afname klachten %
Geïrriteerde ogen -15%
Droge keel -31%
Vermoeidheid -32%
Hoesten -38%
Hoofdpijn -45%

 

Het is duidelijk dat goed verzorgde beplanting op de werkplek veel kan opleveren. Wie meer wil weten over de gezondheid op de werkplek, kan terecht op de website: http://www.healthygreenatwork.org/